Menu
0
Snelle levering
Gratis verzending in België vanaf € 99
Gratis retourneren in België
5 Winkels in België

Skateshop Talk met Lucas Beaufort

Lucas Beaufort     Skatepark Mural Shenzhen

Lucas, het is een genoegen om je hier in de Nine One One te hebben nadat je de winkel in je boek hebt gepubliceerd. Wat inspireerde je om het HEART-boek te maken?

Ik groeide op met skateboarden in de jaren 90 en mijn lokale skateshop LSD was onze tweede thuis. Alleen al de winkel binnengaan was een ding.
Ik hechtte altijd meer waarde aan de fysieke winkel dan aan online bestellen. Toen covid opkwam, voelde ik de behoefte om iets voor de local winkels te doen, om ze het eerbetoon te geven dat ze verdienen.
Zo begon ik contact op te nemen met alle skateshops over de hele wereld om een jaar later een koffietafelboek van 428 pagina's te maken.

Hoe heb je over de Nine One One gehoord? Is het de eerste keer dat je hier bent?

Toen ik begon met het benaderen van skateshops had ik al veel connecties. Ik wilde minstens één skateshop per land. Toen ik mijn onderzoek naar België deed, was het voor mij vanzelfsprekend om Nine One One hierbij te betrekken en ik was niet de enige die erover nadacht. Ik kwam in contact met Fabian Verhaeghe van Nine One One en kreeg de kans om wat tijd met hem en de Brugse gemeenschap door te brengen. Het is het begin van een lang verhaal samen.

Wat is jouw lokale skateshop? Wat betekent het voor jou?

Momenteel woon ik in Normandië in the middle of nowhere (haha). Ik ben geboren in Cannes (in het zuidoosten van Frankrijk) dus ik zou zeggen dat Papatoro mijn lokale skateshop is.
Zoals ik al zei, het betekent mijn leven. Ik reis de hele wereld over en ga altijd even langs bij de plaatselijke skateshop om hallo te zeggen en contact te leggen met de lokale mensen. Zij geven altijd de beste tips.

Je hebt veel collaboraties, muurschilderingen en meer op je palmares. Wat is je favoriet tot nu toe? Ben je nu met iets spannends bezig?

Ik kan niet op een specifieke collab komen, maar ik was er best trots op dat ik het hele skatepark van Tampa mocht schilderen in 2022 . Ik ben opgegroeid met Tampa pro en am, dus toen ze me vroegen om het te schilderen voelde ik me als een kind in een speelgoedwinkel. Ik heb onlangs een enorme muurschildering gemaakt in Montreal en dit project is absoluut mijn favoriet tot nu toe. De muur is 25 x 25 meter. Als je ervoor staat voel je iets speciaals. Op dit moment organiseer ik een HEART-tournee in Amerika voor het voorjaar van 2024. Dat wordt echt speciaal.

 
Mural Montreal Mural Skatepark of Tampa 
 

Klinkt spannend, we kunnen al niet wachten! Je staat bekend om je personage Gus Gus. Waarom heet het zo en kun je ons er iets meer over vertellen?

(HAHA) De naam Gus Gus komt eigenlijk van mijn eerste hond. Toen ik op 27-jarige leeftijd begon te schilderen, had ik geen idee waar ik mee bezig was. 10 jaar later en na een waanzinnige reis door Egypte kwam ik thuis met een personage geïnspireerd door Caïro. Ik vroeg me af hoe ik mijn personage zou kunnen noemen en besloot voor Gus Gus te gaan. Het is gek als ik erover nadenk. Het heeft me tien jaar gekost om mijn personage te creëren.

Wat inspireert je om kunst te maken? Waar haal je je creativiteit vandaan?

Het komt zeker van skateboarden. Ik heb het gevoel dat ik van jongs af aan altijd omringd ben geweest door kunst. Mijn moeder schilderde landschappen en mijn vader verzamelde wat doeken en ik was geïntrigeerd.

Heb je nog tips voor de jonge skaters, kunstenaars, mensen die dit lezen?

Doe wat je denkt dat goed voor je is en werk hard!

Wil je nog iets toevoegen?

Make love!

 

 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €99,00 en de verzending is gratis